Det er altid en god idé at lukke for vandet på hovedhanen i dit sommerhus, når du forlader det og tager hjem. Når sommerhuset ikke er opvarmet, er det bedst at du tømmer alle anlæg og cisterner for vand, så du undgår frostsprængninger.
Lad altid dørene inde i huset stå åbne, så luften kan ventilere rundt. En fugtfjerner kan også være med til at begrænse fugt, kondens og mug ved ruderne og dermed være med til at mindske risikoen for råd i evt. træværker.
Sørg for at din have ikke har store træer eller døde træer, som let kan vælte over i dit sommerhus i vinterens stormende vejr. Træer der vælter over i tage på huse, kan forårsage store skader på hus og tag, så sørg for at få fjernet de træer, som kan være en risiko for dit sommerhus i en vinterstorm.
Sørg for at kontrollere om der skulle være løse tagsten eller huller i dit tag, inden du lader dit sommerhus stå vinteren over. Har taget huller eller skader så sørg for at disse bliver repareret inden afrejse, så der ikke trænger vand eller sne ind i huset.
Opvarmer du dit sommerhus med olie, el eller naturgas så kan du nemt og hurtigt spare på din energiregning med en varmepumpe. Du kan endda holde sommerhuset varmt om vinteren og dermed undgå frostsprængninger, fugt og mug. Det er muligt at få tilskud til en varmepumpe og så er den både miljøvenlig og energieffektiv.